BS Racing Team: Syntix Superprix, 20 & 21 juni, Circuit Zolder (B)

Zelden was het zo spannend of er wel of niet gereden kon worden tijdens een race als nu. Pas afgelopen maandag kwam het verlossende woord, er kon worden gereden tijdens de Syntix Superprix. Waarvoor een extra woord van dank voor de businessclubleden, zonder jullie steun was dit niet mogelijk geweest. Na de vierde plaats tijdens de Spa Euro Races zijn we nu extra gebrand op een podiumplek. De wil en potentie is er en gezien het de derde keer is op Zolder, zou het scheepsrecht moeten zijn.

Donderdagochtend wordt er al vroeg vertrokken richting België, waar er voor vrijdag een vol programma gepland is. Al om 08.55 uur staat de eerste training dan op de planning, met een nog geen twee uurtjes rust voor de tweede en laatste training van het weekend. De trainingen verlopen dit keer redelijk. Er wordt nog een probleem gevonden met de motor, maar dit kan gelukkig op tijd worden verholpen voor de kwalificatie, welke ook voor vandaag nog op de planborden staat.

gym5

Om kwart over twee is het tijd om aan de kwalificatie te beginnen. Boven het circuit pakken de donkere wolken zit ondertussen samen en dat is niet gunstig. Er wordt altijd rustig opgestart, zodat de auto op temperatuur kan komen, waarna de snelheid goed kan worden opgezocht. Helaas is dat dit keer niet mogelijk omdat het al snel begint te regenen. Hierdoor wordt het spekglad op de baan met de slicks waarop Peter is gestart. Hierdoor levert het niet de startplaats op waarop was gehoopt, maar een tiende positie kan nog zeker worden goed gemaakt.

Na de kwalificatie neemt het team goed de tijd om de auto optimaal af te stellen voor de race van morgenvroeg. Want er moet en zal een podiumplaats worden behaald. De vorige race werden er tien plaatsen goed gemaakt, dus een plek bij de top drie zit er zeker in. Het circuit is inmiddels vertrouwt, net als de auto, dus alles ziet er veelbelovend uit. Zo ook mooi uitgebeeld op het programmablad hieronder.

gym5

Zaterdagochtend om 11.00 uur is het tijd om aan de eerste race te beginnen. Iedereen is verrassend kalm, al is de spanning wel van de gezichten af te lezen. Niet alleen bij de coureurs, maar ook bij de monteurs. Iedereen voelt het, dit is de dag!

gym5

Marcel komt goed weg bij de start en schuift meteen door naar de 9de positie. De toon voor de race is gezet! Wanneer de auto perfect op temperatuur is gekomen, gaan alle remmen los en schuift Marcel steeds verder op in het veld naar voren, uiteindelijk weet hij als 7de de pitstraat binnen te komen voor de rijderswissel met Peter. De stop verloopt soepel en er wordt ook nu weer een plaatsje gewonnen bij het verlaten van de pitstaat.

gym5

Dan is het even spannend voor alle supporters van het team want lange tijd klopt de positie die wordt weergegeven op de auto niet. Ligt het team nu zesde? Of heeft Peter ondertussen nog meer plaatsen weten te winnen? Snel wordt er contact gezocht met de monteurs die beneden staan. Zij komen met geweldig nieuws, Peter rijdt namelijk op plaats 2!

Op dat moment duurt de race nog ruim twintig minuten, dus er kan nog van alles gebeuren. Helaas moet Peter de tweede plaats afstaan aan het zeer ervaren duo van JR Motorsport, maar met de derde plaats knijpt het team ook zijn handjes dicht. Ondertussen bouwt Peter zo’n gigantische voorsprong op, op de nummer vier dat het niet meer mis kan gaan. dat heeft iedereen in de gaten en de laatste tien minuten lijken daarom extra lang te duren. We willen zo graag die beker in ontvangst gaan nemen. Als de finishvlag dan ook wordt gezwaaid, barst er meteen een feestje los in de pitstraat. De eerste podiumplaats van het seizoen is binnen en dat smaakt natuurlijk naar meer. Wie weet wat er zondag tijdens de tweede race nog mogelijk is!

gym5

’s Avonds wordt er door team uiteraard geproost op de behaalde podiumplaats, maar ook wordt er weer hard gewerkt om ervoor te zorgen dat het resultaat morgen geëvenaard kan worden. Hoewel het misschien iets lastiger zal worden als zaterdag, want voor de tweede race is de twaalfde positie behaald.

gym5

Ongeveer een halfuurtje voor de race begint het te regenen en niet een klein beetje, maar het komt echt met bakken uit de lucht. In eerste instantie lijkt het maar kort te duren, dus wat is de juiste beslissing? Starten op slicks of toch op de regenbanden? Omdat de regen toch blijft aanhouden, worden de banden gewisseld en wordt er op regenbanden gestart. Wat gelukkig de juiste keuze blijkt de zijn, want de baan is nat, heel erg nat. Voor Marcel en Peter wel extra spannend, want dit is pas hun eerste “regenrace”.

Peter laat zich echter niet kisten en zelfs met ruitenwissers die niet werken, vecht hij zich na een redelijke start al snel ver terug naar voren. De ene na de andere plaats wordt gewonnen en als hij als zevende de pitstraat ingaat voor de wissel, staat Marcel al paraat om nog verder door te stomen. Door de podiumplaats van gisteren, krijgt het team een tijdstraf van vijf seconden opgelegd, dus het is iets langer wachten voordat hij echt los mag. Ook Marcel vecht voor wat hij waard is en weet uiteindelijk nog drie plekken te plaatsen. Net geen podium deze race, maar wel weer een fantastisch resultaat met maar liefst acht plaatsen winst! En die volgende podiumplaats? Die komt er echt wel! Hopelijk tijdens de volgende races op ons thuiscircuit in Assen tijdens de Gamma Racing Day!

gym5

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.