BS racing Spa Francorchamps

Raceverslag Spa Euro Races, 6 & 7 juni Circuit Spa Francorchamps (B)

Slechts een kleine maand geleden maakte het team een onuitwisbare indruk op het Circuit van Zolder met een start vanaf de voorste rij! Nu was het wederom tijd om de trailer in te pakken en naar België af te reizen.
Dit keer naar het circuit van Spa Francorchamps. Nog niet eerder werd hier gereden met de BMW M3 GTR, maar toch is er het volste vertrouwen in wederom een top tien positie, zeker gezien het prachtige resultaat van de voorgaande races!

Donderdag rond de middag vertrekt het eerste deel van het team met de trailer richting de Ardennen, ’s avonds volgen ook de coureurs, die vrijdag voor het eerst in actie zullen komen tijdens de trainingen.
Helaas verlopen die trainingen niet zoals gehoopt en gepland, het is warm, héél warm, waardoor de auto te kampen krijgt met koelingsproblemen. Hierdoor kan er helaas niet voluit gereden worden, maar een geluk bij een ongeluk is dat het in elk geval wel voor de ‘echte’ races is op te lossen.

Er wordt dus keihard gewerkt om voor de kwalificatie van zaterdagochtend alles te herstellen en dat terwijl de temperatuur oploopt naar over de 30 graden. ’s Avonds wordt er dan ook een welverdiende duik in het meegenomen zwembad genomen. Even tijd voor ontspanning en het hoofd letterlijk en figuurlijk cool te houden voor de racedag van morgen.

gym5

Zaterdagochtend is het om 10.05 uur tijd voor de kwalificatie. De auto is startklaar, dus hopelijk kan er nu gewoon volop gas gegeven worden. Na ongeveer een kwartiertje, vlak na de rijderswissel, moet de auto echter toch de baan verlaten. De achterste aandrijfas is kapot, maar gelukkig is er een tijd neergezet op de borden en mag het team als dertiende starten tijdens de eerste race.

Die race staat op de planborden voor dezelfde middag om kwart over twee. Het team moet dus weer snel aan de slag om de auto gereed te krijgen voor deelname. Bijna alle leden zijn onder de auto te vinden om er maar voor te zorgen dat alles weer in orde is én zoals altijd lukt dat weer. In hun mooie nieuwe overalls staan Peter en Marcel gereed om ook nu weer mee te strijden voor een hoge eindklassering.

Het startveld is groot, erg groot, er verschijnen bijna 50 auto’s aan de start, verdeeld over een aantal verschillende divisies. Door het aantal deelnemers is het bij de start bijna onmogelijk om echt goed weg te komen. Het is eerder oppassen dat je elkaar niet raakt. Vlak na de start zakt Peter dan eerst ook drie plaatsen terug naar de 16de plaats.

Na een kwartiertje rijden heeft hij de slag echter goed te pakken en maakt hij zijn opmars terug naar voor in het veld, al snel knokt hij zich terug naar de dertiende positie. Helaas brengt 13 in dit geval ongeluk met zich mee en komt Peter na ruim 25 minuten terug te pitsstraat in. Helaas moet de race beëindigd worden wegens materiële pech. Uiteraard wordt er even flink gebaald, want het zit nog niet echt mee dit weekend. Toch zit niemand echt bij de pakken neer en gaat meteen de knop om, want er is morgen natuurlijk nog een kans!

gym5

Snel slaat het team weer de handen in één en wordt er weer vol overgave aan de auto gesleuteld. Tot laat in de avond wordt er gewerkt en ook nog voor het racegeweld zondag losbarst wordt er alles aan gedaan om de auto weer in perfecte staat te laten starten en dat lukt! Precies op tijd is de auto klaar om naar de start te vertrekken. Waar de race om 14.25 uur begint.

Dit keer is het Marcel die als eerste plaatsneemt achter het stuur. De spanning bij het hele team is groot, want dit is de laatste strijd dit weekend. Bij de start komt Marcel goed weg en hij weet al snel twee plaatsen te winnen. Helaas komt er dan een safety car het veld in, maar dit geeft ook weer de kans om aan te sluiten bij de nummer elf. Voordeel is wel dat er met een safety car in het veld, de wissel wat fijner kan verlopen. Precies in de ronde dat het team echter gaat wisselen wordt de groene vlag gezwaaid en mag het veld weer volledig los.

gym5
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

In de pits staat iedereen dan ook in volle paraatheid om ervoor te zorgen dat de wissel soepel zal verlopen en dat gaat geweldig. Bij het verlaten van de pitstraat zijn er al drie plaatsen extra gewonnen! Het team komt zo de top tien binnen. De teamleden in de pits en ook de supporters kijken vol spanning toe.

Ronde na ronde komt Peter dichterbij en haalt hij de ene na de andere tegenstander in. Er wordt keihard gejuicht als de top vijf wordt behaald. Het zou toch wat zijn als er gewoon nog een podiumplaats in zou zitten? Dan komt er helaas weer een safety car het veld in, zo vlak voor het einde van de race. Zouden we genogen moeten nemen met de vijfde plaats? Of zit er nog meer in? Dat laatste blijkt het geval te zijn, zo’n vijf minuten voor het einde van de race verdwijnt de safety car weer van de baan en racet Peter zich naar de vierde positie. Maar liefst tien plaatsen naar voren!!! Een fantastisch resultaat en een geweldige afsluiting van een weekend dat met pech begon. Het hele team straalt van oor tot oor als zij terugkeren naar de hospitality, ze hebben wederom laten zien wat ze in hun mars hebben!

Op naar het volgende raceweekend en het podium!!!

gym5

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.